hel

Augustów. Miasto promuje się kajakami i... rybami. Program "Ukryte skarby" już w niedzielę

Marcin Budynek znany jest z tego, że w swoich restauracjach promuje lokalne produkty. Tym razem postawił na ryby Fot. Marcin Budynek Tawerna Fisza Marcin Budynek znany jest z tego, że w swoich restauracjach promuje lokalne produkty. Tym razem postawił na ryby
hel

Marcin Budynek kusi turystów potrawami.

- Szczególnie polecam zupę rybną przyrządzoną na wywarze gotowanym przez całą dobę - mówi mistrz kuchni i właściciel nowo otwartej tawerny „Fisza”. - Oczywiście, bazę do tego dania stanowi wiele żyjących w augustowskich jeziorach gatunków.

A do zupy - jak sugeruje - najlepiej zamówić słodkowodne rybki wędzone, które też można kupić bez problemu.

Z dalszej części artykułu dowiesz się m. in.

  • Jak będzie promował się Augustów
  • jakie dania zaproponował mistrz kuchni
Pozostało jeszcze 77% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa promocyjna

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

hel

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

świąteczna obniżka o 50%

Świąteczna promocja prenumeraty cyfrowej na pół roku!

100,00 200,00

Wyjątkowa świąteczna okazja! Tylko do 30 grudnia prenumerata cyfrowa na pół roku kosztuje aż o połowę mniej. Skorzystaj i ciesz się pełnym dostępem!

Kup teraz

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.