Paula Gałązka

Pan Adam warzy piwo i egzaminuje z tego studentów

Studenci samodzielnie warzą piwo, które potem, podczas zajęć z analizy sensorycznej, mają też okazję spróbować Fot. archiwum prywatne Studenci samodzielnie warzą piwo, które potem, podczas zajęć z analizy sensorycznej, mają też okazję spróbować
Paula Gałązka

Adam Siwek z Łomży pierwsze swoje piwo uwarzył w czasie studiów. Potem przez lata marzył o założeniu własnego browaru. Dzisiaj warzeniem piwa zajmuje się... naukowo.

Zawsze, odkąd pamiętam, interesowałem się różnymi rodzajami tego trunku - śmieje się 46-letni Adam Siwek z Łomży. - Intrygowały mnie procesy fermentacji, które są niezwykle ważne przy produkcji piwa - wyjaśnia. - Mój pierwszy uwarzony browar to był klasyczny, jasny lager. Fascynuje mnie to, że mamy aż ponad 120 stylów i smaków piwnych.

Pozostało jeszcze 92% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Paula Gałązka

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.