Pizza ze słoniną, czyli podlaskie rewolucje Magdy Gessler (ZDJĘCIA)

Czytaj dalej
Fot. Wojciech Wojtkielewicz
Olga Goździewska

Pizza ze słoniną, czyli podlaskie rewolucje Magdy Gessler (ZDJĘCIA)

Olga Goździewska

Magda Gessler gościła na Podlasiu wiele razy. Pierwszą rewolucję przeprowadziła w naszym regionie w 2010 roku. Ostatnią w czerwcu. Pomogła pizzerii Mąka i Magia w Zambrowie.

Telewizyjna ekipa Kuchennych Rewolucji gościła w zambrowskiej pizzerii przez cztery pierwsze dni czerwca. Pomogła postawić biznes na nogi po stratach, jakie przyniosła epidemia. Sprawdziliśmy, jak funkcjonują inne podlaskie restauracje, które odwiedziła znana restauratorka. ​

Restaurację otworzyłem w listopadzie ubiegłego roku. Początki zawsze bywają trudne, ale prawdziwym wyzwaniem była dla nas sytuacja związana z koronawirusem – przyznaje właściciel dawnej Mąki i Magii w Zambrowie. – Staraliśmy się wprowadzić dowozy, ale nie przynosiły nam wystarczających dochodów. Wegetowaliśmy. Wtedy postanowiłem poprosić o pomoc Magdę Gessler.​
Po wizycie znanej restauratorki wszystko się zmieniło. W restauracji, która dziś nosi nazwę „Crocante. Pizza. Mia“ tętni życie. Co ważne, Gessler nie zdecydowała o zmianie konceptu, pozostając przy włoskiej kuchni.​

Zobacz więcej: Kuchenne Rewolucje w Zambrowie. Magda Gessler zmienia restaurację Mąka i Magia. Teraz to pizzeria Crocante. Pizza. Mia [ZDJĘCIA]

– Nie mogę zdradzać szczegółów rewolucji, ale naprawdę się tu działo i wiele się zmieniło – przyznaje właściciel zambrowskiej pizzerii. – Pani Magda udoskonaliła nasz sos do pizzy i zaproponowała inne dodatki. Zmieniło się też samo podejście do gotowania. Stawiamy na produkty lokalne, zamawiamy też prawdziwe włoskie produkty wysokiej jakości – dodaje.​

Pozostało jeszcze 84% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Olga Goździewska

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.