Podlaski Szlak Kulinarny - czy ma szanse stać się równie popularny, jak znane szlaki europejskie? Na pewno ma potencjał

Czytaj dalej
Fot. Z archiwum M. Wojtach
Barbara Kociakowska

Podlaski Szlak Kulinarny - czy ma szanse stać się równie popularny, jak znane szlaki europejskie? Na pewno ma potencjał

Barbara Kociakowska

Włochy mają swój szlak szynki parmeńskiej i wina, Belgia – całą sieć szlaków piwnych, Francja – szlak winny Alzacji, a my od niedawna Podlaski Szlak Kulinarny. Czy ma on szansę, by kiedyś być równie znany? Na pewno ma potencjał, bo podlaska kuchnia jest bardzo różnorodna.

Podlaski Szlak Kulinarny został zarejestrowany na początku 2017 r. Składa się z dziewięciu spiżarni regionalnych (białostockiej, białowieskiej, biebrzańskiej, korycińskiej, litewskiej, nadbużańskiej, suwalskiej, szlacheckiej i tatarskiej), w których można skosztować tego, z czego słynie nasz region.

Pozostało jeszcze 90% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Barbara Kociakowska

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.