Podlaski Szlak Kulinarny - czy ma szanse stać się równie popularny, jak znane szlaki europejskie? Na pewno ma potencjał
Włochy mają swój szlak szynki parmeńskiej i wina, Belgia – całą sieć szlaków piwnych, Francja – szlak winny Alzacji, a my od niedawna Podlaski Szlak Kulinarny. Czy ma on szansę, by kiedyś być równie znany? Na pewno ma potencjał, bo podlaska kuchnia jest bardzo różnorodna.
Podlaski Szlak Kulinarny został zarejestrowany na początku 2017 r. Składa się z dziewięciu spiżarni regionalnych (białostockiej, białowieskiej, biebrzańskiej, korycińskiej, litewskiej, nadbużańskiej, suwalskiej, szlacheckiej i tatarskiej), w których można skosztować tego, z czego słynie nasz region.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.
już od
2,46 ZŁ /dzień