Przemysław Kossakowski: Wszystko się zaczęło w kuchni podlaskiej szeptuchy

Czytaj dalej
Fot. Anatol Chomicz
Olga Goździewska

Przemysław Kossakowski: Wszystko się zaczęło w kuchni podlaskiej szeptuchy

Olga Goździewska

Dał się zakopać pod ziemią, pozwolił upuszczać sobie krew i obkładać wnętrznościami wypatroszonego barana. Przemek Kossakowski, autor telewizyjnych programów „Kossakowski. Szósty zmysł”, „Inicjacja” oraz „Wtajemniczenie”, pokochał Podlasie i zamieszkał na wsi pod Sokółką .

Planujesz zamieszkać na stałe pod Sokółką?

Tak wiele razy wydawało mi się, że znalazłem swoje miejsce na sto procent, ale okazywało się inaczej. Nie chcę więc stwierdzać czegoś tak jednoznacznie. Ale na Podlasiu czuję się najlepiej w Polsce. Spędziłem tu ostatni rok, od września do czerwca. To tu przyjeżdżałem w przerwach miedzy nagrywaniem odcinków, nabierałem sił, wyciszałem się i łapałem oddech od zgiełku miasta. To było niezwykle ważne w duchowym wymiarze. Mogłem się zamknąć w chacie i być sam ze sobą.

Pozostało jeszcze 93% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa promocyjna

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

Olga Goździewska

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

promocja -50%

Gorąca promocja na wakacje!

55,00 110,00

Skorzystaj i ciesz się codziennym dostępem do gazety online przez 90 dni. Z tą ofertą oszczędzasz aż połowę ceny!

Kup teraz

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.