Słodkości w kwiatach - torty i ciasta dekoruje się dziś różami, bratkami, stokrotkami...

Czytaj dalej
Fot. Jarosław Ziarek
(MJ)

Słodkości w kwiatach - torty i ciasta dekoruje się dziś różami, bratkami, stokrotkami...

(MJ)

Bukiet kwiatów na stole czy ikebana na komodzie dziś już nie wystarczy. Najnowsze trendy we florystyce sięgają sztuki kulinarnej. I tak jak ona – są ulotne, jedyne i niepowtarzalne.

Tort z kwiatów
Kwiatowe torty mogą albo jedynie stanowić ozdobę stołu, albo być jednocześnie ozdobą i wykwintnym deserem. Taki tort w klasycznym okrągłym kształcie może stanąć na stole na paterze na wysokiej nóżce. Wykonuje się go wykorzystując kwiaty trwałe – np. koreanki, a kolory dobiera zgodnie z koncepcją całej aranżacji.

Pozostało jeszcze 86% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
(MJ)

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.