Szef kuchni w trattorii Czarna Owca: Produkty lokalne w kuchni to dobry trend

Czytaj dalej
Fot. Wojciech Wojtkielewicz
Andrzej Matys

Szef kuchni w trattorii Czarna Owca: Produkty lokalne w kuchni to dobry trend

Andrzej Matys

Rozmowa z Grzegorzem Chlebowiczem, szefem kuchni w trattorii Czarna Owca w Białymstoku.

Kwas buraczany, czyli sok z buraka kiszonego, został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych z woj. podlaskiego, którą prowadzi Ministerstwo Rolnictwa. i to jest napój. Rzeczywiście napój?

Tak. Od wielu osób słyszałem, że napojem jest również sok z kiszonej kapusty albo z kiszonych ogórków.

W artykule przeczytasz ciekawą rozmowę z szefem kuchni w trattorii Czarna Owca w Białymstoku.

Pozostało jeszcze 91% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa promocyjna

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

Andrzej Matys

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

świąteczna obniżka o 50%

Świąteczna promocja prenumeraty cyfrowej na pół roku!

100,00 200,00

Wyjątkowa świąteczna okazja! Tylko do 30 grudnia prenumerata cyfrowa na pół roku kosztuje aż o połowę mniej. Skorzystaj i ciesz się pełnym dostępem!

Kup teraz

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.