Milena Kochanowska

Te kasze możemy jeść w diecie bez glutenu

Te kasze możemy jeść w diecie bez glutenu
Milena Kochanowska

Niektóre z kasz są lepiej znane i powszechniej stosowane. Inne nie są tak popularne, choć dziś nie ma problemu, by je kupić. Warto więc poznać ich właściwości i spróbować stosować je również w swojej kuchni. sporo błonnika

Kasza gryczana, pozyskiwana z nasion gryki, zawiera dużą ilość białka potrzebnego nam do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu oraz dużo błonnika, który wspomaga trawienie, a także witaminy z grupy B, potas, magnez i cynk. Wzmacnia naszą odporność, spowalnia procesy starzenia. Polecana jest diabetykom, bo reguluje stężenie glukozy i insuliny we krwi.

Pozostało jeszcze 77% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Milena Kochanowska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.