To jeszcze ciągle rolnicy, czy już biznesmeni?
Putkowscy z Rotek koło Drohiczyna sprzedali krowy i zaczęli produkować sery. Dziekońscy z gm. Mońki zrezygnowali z hodowli świń i zajęli się robieniem wędlin. A Backielowie z podbiałostockich Łysek wytwarzają ze swoich jabłek soki.
Putkowscy z Rotek koło Drohiczyna sprzedali krowy i zaczęli produkować sery. Dziekońscy z gm. Mońki zrezygnowali z hodowli świń i zajęli się robieniem wędlin. A Backielowie z podbiałostockich Łysek wytwarzają ze swoich jabłek soki.
Grażyna i Dariusz Putkowscy ze wsi Rotki w gm. Drohiczyn jeszcze cztery lata temu prowadzili dobrze prosperujące gospodarstwo rolne, nastawione na produkcję mleka. Dzisiaj nie mają już krów, a skupili się na produkcji tradycyjnych wędlin i serów.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.
już od
2,46 ZŁ /dzień