To jeszcze ciągle rolnicy, czy już biznesmeni?

Czytaj dalej
Fot. Wojciech Wojtkielewicz
Barbara Kociakowska

To jeszcze ciągle rolnicy, czy już biznesmeni?

Barbara Kociakowska

Putkowscy z Rotek koło Drohiczyna sprzedali krowy i zaczęli produkować sery. Dziekońscy z gm. Mońki zrezygnowali z hodowli świń i zajęli się robieniem wędlin. A Backielowie z podbiałostockich Łysek wytwarzają ze swoich jabłek soki.

Putkowscy z Rotek koło Drohiczyna sprzedali krowy i zaczęli produkować sery. Dziekońscy z gm. Mońki zrezygnowali z hodowli świń i zajęli się robieniem wędlin. A Backielowie z podbiałostockich Łysek wytwarzają ze swoich jabłek soki.

Grażyna i Dariusz Putkowscy ze wsi Rotki w gm. Drohiczyn jeszcze cztery lata temu prowadzili dobrze prosperujące gospodarstwo rolne, nastawione na produkcję mleka. Dzisiaj nie mają już krów, a skupili się na produkcji tradycyjnych wędlin i serów.

Pozostało jeszcze 90% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Barbara Kociakowska

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.