Z Certyfikatem „Bez GMO” łatwiej o zaufanie konsumentów
Już ponad 100 firm z branży mleczarskiej i firm współpracujących z nią jest zainteresowanych Systemem Certyfikacji PIM „Bez GMO”. Standard Certyfikacji Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności dotyczący kontroli nad produkcją i przerobem mleka wytwarzanego przez krowy żywione paszami niemodyfikowanymi genetycznie opracowała Polska Izba Mleka.
Coraz więcej firm zajmujących się przetwórstwem mleka decyduje się na wprowadzenie Systemu Certyfikacji PIM „Bez GMO”. Certyfikacja prowadzona przez niezależną jednostkę, stworzoną przez PIM, pozwala stwierdzić na podstawie szczegółowego audytu, czy dana firma wdrożyła i stosuje zasady określone w poszczególnych katalogach wymagań, w wyniku czego jej produkcja może być oceniona jako „Bez GMO”.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień