Z Certyfikatem „Bez GMO” łatwiej o zaufanie konsumentów

Czytaj dalej
opr. (d)

Z Certyfikatem „Bez GMO” łatwiej o zaufanie konsumentów

opr. (d)

Już ponad 100 firm z branży mleczarskiej i firm współpracujących z nią jest zainteresowanych Systemem Certyfikacji PIM „Bez GMO”. Standard Certyfikacji Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności dotyczący kontroli nad produkcją i przerobem mleka wytwarzanego przez krowy żywione paszami niemodyfikowanymi genetycznie opracowała Polska Izba Mleka.

Coraz więcej firm zajmujących się przetwórstwem mleka decyduje się na wprowadzenie Systemu Certyfikacji PIM „Bez GMO”. Certyfikacja prowadzona przez niezależną jednostkę, stworzoną przez PIM, pozwala stwierdzić na podstawie szczegółowego audytu, czy dana firma wdrożyła i stosuje zasady określone w poszczególnych katalogach wymagań, w wyniku czego jej produkcja może być oceniona jako „Bez GMO”.

Pozostało jeszcze 72% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
opr. (d)

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.