Materiał informacyjny
Składniki na 4 porcje:
- 400 g makaronu wstążki gniazdka
- 300 g tartego parmezanu
- 80 g Masła Polskiego Mlekovita
- garść czarnych oliwek
- garść pomidorków koktajlowych
- odrobina soli
Sposób przygotowania
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie, tak by był al dente.
- Do metalowej miski wkładamy pokrojone masło.
- Odcedzamy makaron i wraz z odrobiną gorącej wody z gotowania przekładamy do miski z masłem.
- Gorący makaron mieszamy aż do rozpuszczenia masła, dodając co chwilę troszkę parmezanu i odrobinę gorącej wody. Makaron mieszamy tak długo, aż wykorzystamy cały parmezan, a otaczający go sos stanie się aksamitny i jednorodny.
- Na koniec wrzucamy kilka czarnych oliwek pokrojonych w talarki i wykładamy na talerze.
- Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół oraz świeżymi listkami bazylii.
Poznaj inne przepisy Mlekovity
Zapraszamy również do sieci sklepów MLEKOVITKA oraz do sklepu internetowego, gdzie szybko i wygodnie zamówisz produkty MLEKOVITY z dostawą do domu!