Ekstra
Magazyn
Ekstra Magazyn

Najlepsze teksty z całej Polski, w każdy piątek dla wszystkich prenumeratorów Cyfrowych. Poznaj Ekstra Magazyn

Andrzej Matys

Karol Okrasa: Podlasie jest magiczne, wciąga i zaraża

Karol Okrasa: Podlasie jest magiczne, wciąga i zaraża Fot. Piotr Smoliński
Andrzej Matys

Podlaska kuchnia ma w sobie coś tak magicznego, że momentalnie wciąga i zaraża - podkreśla mistrz kuchni Karol Okrasa, który niedawno gościł w Białymstoku.

Lubię jeść, ale właściwie nie gotuję. Za to od lat mam problem z jajkiem na miękko - próbuję je ugotować i zwykle wychodzi... na twardo. Jak ugotować jajko na miękko?

(śmiech) Ja, oczywiście, znam przepis, ale on sam w sobie nic nie znaczy. Bo jeśli powiem, że jajko należy wrzucić do gorącej wody i gotować trzy, trzy i pół minuty, w zależności od wielkości jajka, to pan to zrobi.

Pozostało jeszcze 96% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa promocyjna

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

Andrzej Matys

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

Wakacje 50% taniej!

Wakacje 50% taniej!

55,00 110,00

Zabierz ze sobą prenumeratę cyfrową na wakacje! Gazeta Współczesna online oraz w wersji PDF na 90 dni 50% taniej!

Kup teraz

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.