Słynęła ze śledzika w oleju, dziś zaprasza na śledzika w buraku

Czytaj dalej
Fot. Archiwum prywatne
Dorota Naumczyk

Słynęła ze śledzika w oleju, dziś zaprasza na śledzika w buraku

Dorota Naumczyk

Kultowa restauracja „Cechowa” znów otworzyła swoje podwoje.

Powstała w budynku rzemieślników przy ul. Warszawskiej na początku lat 60. ubiegłego wieku. Stąd jej nazwa „Cechowa”. Przez wiele lat prowadziła ją PSS „Społem”, później prywatny ajent. Słynęła ze śledzika w oleju, którego skosztowało niejedno pokolenie bia-łostoczan.

Kultowa restauracja została zamknięta w październiku 2016 roku. W miniony poniedziałek ponownie otworzyła swoje podwoje. I znów zaprasza na śledzika, ale w... buraku, a także na groch ze skwarkami, tatara albo pierogi z kaczką.

W dalszej części artykułu przeczytasz m.in.:

  • Ci, którzy pamiętają wystrój dawnej „Cechowej”, po przekroczeniu progu nowej mogą szeroko otworzyć oczy. 
  • Zobacz zdjęcie z wnętrza restauracji
Pozostało jeszcze 75% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Dorota Naumczyk

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.