Tradycyjny Stół Wielkanocny 2019. Na stołach królowały podlaskie specjały

Czytaj dalej
Fot. Wojciech Wojtkielewicz
Olga Goździewska

Tradycyjny Stół Wielkanocny 2019. Na stołach królowały podlaskie specjały

Olga Goździewska

Rekordowa liczba uczestników zaprezentowała swoje wypieki, potrawy i dekoracje świąteczne podczas regionalnego konkursu „Tradycyjny Stół Wielkanocny”.

- Staramy się pielęgnować tradycje, które dziś wiele osób uważa za przeżytek. Na Wielkanoc przygotowujemy dania z przepisów naszych babć, a nawet prababć - mówi Zdzisława Stokowska z Koła Gospodyń Wiejskich w Sielcu (gm. Boćki). Na ich konkursowym stole znalazły się serniki, baby drożdżowe wypiekane w piecu kaflowym, swojskie masło, wędzone jałowcem wędliny i ręcznie tarty chrzan.

Pozostało jeszcze 72% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Olga Goździewska

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.