Korzyści z produkcji sztucznego mięsa są różne: etyczne (nie zabijamy zwierząt), ekologiczne (tradycyjna produkcja mięsa dewastuje środowisko), kulturowe i - w perspektywie - ekonomiczne. Sztuczne mięso powstaje m.in. w Państwowym Instytucie...
Każda matka po otrzymaniu takiej wiadomości byłaby w szoku i Gośka faktycznie tak się poczuła, jakby dostała młotkiem po głowie. - Wojtek mnie molestował - napisała jej przez komunikator internetowy 13-letnia córka. Wskazując sprawcę, miała na...
- Czuję się znakomicie. Jestem zaskoczony, że w tym wieku nie mam w ogóle problemów zdrowotnych. Ciągle ciągnie mnie na boisko. To jest nawyk, nałóg. Nie odpuszczam. Zresztą, nie mogę, bo czuję się odpowiedzialny także za chłopaków. Sportowe...
Rozmowa z prof. Ryszardem Tadeusiewiczem, robotykiem, informatykiem, wieloletnim rektorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie.
Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.
© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.