Z dowozem do domu czy odbiór osobisty? Na święta zamiast gotować wolimy zamawiać

Czytaj dalej
Fot. Pixabay
Joanna Pluta

Z dowozem do domu czy odbiór osobisty? Na święta zamiast gotować wolimy zamawiać

Joanna Pluta

Z roku na rok coraz więcej osób decyduje się na święta „na zamówienie”. Zamiast przez trzy dni stać przy garach, wolą na tydzień czy dwa przed Bożym Narodzeniem zamówić catering, a w Wigilię tylko odebrać gotowe potrawy. Sprawdzamy, jaka jest tegoroczna świąteczna oferta w regionie i ile czasu zostało zapominalskim.

Są tacy, którzy nie wyobrażają sobie, by rybę po grecku, kluski z makiem czy grzybową zamawiać zamiast gotować. Jak jednak potwierdzają restauratorzy czy właściciele firm cateringowych, liczba tych, którzy sobie to wyobrażają i chętnie z tego korzystają, z każdym rokiem jest większa.

- Ten wzrost zainteresowania widać coraz wyraźniej - słyszymy w sklepie garmażeryjnym bydgoskiego Hotelu pod Orłem. - W ubiegłym roku mieliśmy do zrealizowania około 600 zamówień. To bardzo dużo.

Ile kosztuje zamówienie świątecznych potraw wigilijnych? Co oferują restauracje z naszego regionu? Czytaj w pełnej wersji artykułu.

Pozostało jeszcze 84% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Joanna Pluta

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.wspolczesna.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.